Rosso di Montalcino ORGANIC 2018 magnum
Oblasť Toscana, Klasifikácia DOC, Ročník 2018
Kategória: | Taliansko |
---|
Naše prvé organické Rosso di Montalcino. V roku 2018 naše vinice konečne získali BIO certifikáciu a z tohto ročníka na etiketách Rosso di Montalcino je možné vidieť malý list, znak rešpektujúci životné prostredie. Tento rešpekt k prírode a tradícii charakterizuje všetky aktivity Donatelly Cinelli Colombini. Zber 2018 priniesol vína, ktoré sú bohaté na arómu vďaka denným teplotným rozdielom, v septembri, počas poslednej fázy dozrievania. Ročník 2018 si vyžadoval skutočnú trpezlivosť a odvahu pri čakaní na zber, šupky hrozna museli zmäknúť a byť schopné uvoľniť do muštu ušľachtilé látky, ktoré obsahujú: polyfenoly. V roku 2018 bola nepriaznivá predpoveď počasia, dážď a krupobitie. Ak by búrky naozaj prišli, zničili by strapce. Donatella a jej zamestnanci vsadili na slnko a vyhrali, zber sa podaril a výsledkom je vynikajúce hrozno. V tomto ročníku uplatňujú pri zbere tradićný spôsob v Montalcino, zberajú len rovnako vyzreté strapce. To im umožnilo v každej nádrži vinifikovať hrozno v rovnakej kvalite a zrelosti. Je to omnoho náročnejšie kedže sa musíte viac krát vrátižt do toho istého vinohradu. Výhodou tohto druhu selektívneho zberu je, že získate perfektné hrozno pre Brunello di Montalcino aj pre Rosso di Montalcino. Víno zreje 6-12 mesiacov v 5-7 hl dubových sudoch. Farba je intenzívna a žiarivá rubínovo červená. Aróma jemná, čistá, komplexná a intenzívna, bohatá na ovocie hlavne čerešní, malín, černíc s jemnými kvetinovými náznakmi, najmä fialky. Chuť je harmonická, plná, triesloviny sú hodvábne. Jednoducho univerzálne víno vhodné k predjedlám ale aj pečeným a grilovaným mäsám, údeninám a syrom. Podávajte pri izbovej teplote (16-18 ° C).
SPÔSOB PESTOVANIA | Biodynamický |
KRAJINA | Taliansko |
OBLASŤ | Toscana |
ODRODA | Sangiovese |
ROČNÍK | 2018 |
DRUH | Víno |
ZNAČKA | Donatella Colombini Cinelli |
FARBA | Červené |
CUKORNATOSŤ | Suché |
OBJEM | 1,5 l |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.